KURULUŞ :
Yasalar, bu vakıf senedi hükümleri ve yönetmelik uyarınca, senet altında adları ve adresleri yazılı gerçek kişiler tarafından kamuya yararlı hizmetler sunmak üzere vakıf kurulmuştur.
VAKFIN ADI :
MADDE 1- Vakfın adı (SİSEV) İzmir Sivaslılar Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Vakfıdır.
VAKFIN MERKEZİ :
MADDE 2- Vakfın merkezi İzmir İli. Konak İlçesinde olup, adresi 411. Sokak No: 10/4 Konak/ İZMİR’dir. Vakıf yönetim kurulu kararı ve yetkili makamlardan izin almak kaydıyla yurt içinde ve yurt dışında şube ve temsilcilikler açabilir.
VAKFIN AMACI :
MADDE 3- Vakıf gelişen dünyamızda gittikçe daralan insan ilişkilerini göz önünde bulundurarak özellikle İzmir’de yaşayan Sivaslılar arasındaki dayanışmayı sağlamak ve güçlendirmek amacıyla kurulmuştur. Hizmet konuları aşağıda gösterilmiştir.
-
Üyeler arasındaki yardımlaşmayı en yüksek düzeye çıkarmak Vakıf amaçlarının başında gelmektedir. Vakıf üyelerinin dayanışması, kültürel faaliyetlerde bulunmak ve sosyal yardımlaşmayı sağlamak,
-
Vakıf üyesi Sivaslılar arasındaki tanışma ve kaynaşmayı temin etmek,
-
Herhangi bir şekilde mağdur duruma düşen, iş kazası geçiren, uzuv kaybına uğrayan veya ölenlerin menfaatlerini korumak, maddi veya manevi yardımlar yapmak,
-
Sivas ve yöresinin kültürel varlığının korunması amacıyla etkinlikler, gösteriler, toplantılar düzenlemek,
-
Vakıfa üye veya üye olmayan, muhtaç ailelerin eğitim çağındaki çocuklarına burs, kredi ve karşılıksız yardımda bulunmak,
-
Kreş, yurt gibi çocukları ve gençleri geleceğe hazırlanacak yerleri açmak,
-
Eğitimi ve öğretimi gelişmiş ülkelerin seviyesine yükseltmek için araştırmalar, incelemeler yapmak, seminerler, konferanslar, bilimsel toplantılar, geziler düzenlemek. Sosyal ve sportif tesisler kurmak ve işletmektir.
-
Üyelerin kültürel ve sosyal gelişimini sağlamak yönünde bilimsel eserler hazırlamak. Kitap, dergi, broşür ve benzeri şeyler basmak ve dağıtmak, dağıtım çalışmalarını yapmak. Tiyatro ve sinema festivalleri, sergiler vb. düzenlemek, katkıda bulunmak. Yarışmalar düzenlemek, düzenletmek, ödüller vermek,
-
Üyeleri huzurlu bir yaşam ortamına kavuşmak amacıyla kültür, sanat, sosyal, bilimsel ve teknik alanlarda hizmet verip, Kaynakların kurulmasına geliştirilmesine, değerlendirilmesine katkıda bulunmak. Vakıf amacına ulaşmak için zorunlu tüm çalışmalarda bulunmak. Yerli ve yabancı vakıflar, Üniversiteler, dernekler, bilim ve sanat kurumları, kamusal ve özel kuruluşlarla ilişki kurmak, ortak programlar düzenlemek, bunlardan maddi ve ayni yardım, bağış, bilimsel ve teknik destek, insan gücü, yardımı sağlamaktır.
-
Yazlık ve Kışlık Dinlenme tesisleri kiralamak, satın almak, işletmek yada işlettirmek,
-
Konut ihtiyacını gidermek için bu kapsamda projeler üretmek, inşaatlar yapmak, bu maksatta arsa ve arazi satın almak. Kooperatif şeklinde örgütlenerek yürütülecek girişimlere öncü olmak, gerektiğinde maddi katkı sağlamak,
- Vakıf gelirlerini arttırmak amacıyla iktisadi işletmeler, şirketler ve ortaklıklar kurmak ve kurulu şirketlere iştirak etmek,
VAKFIN AMACINA ULASABİLMEK İÇİN YAPACAĞI İSLEM VE TASARRUFLAR:
MADDE 4- Vakıf, amacına ulaşmak için yasal sınırlamalar dışında, miktar ve değeri kısıtlanmamış taşınır ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satın alma ve kiralama suretiyle sahip olmaya ve kullanmaya, vakıflara ilişkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve ferağ etmeye, gelirlerini almaya ve harcamaya; Vakıf mal varlığına giren bir ya da birden çok taşınmaz mal ya da gelirlerini bir ya da bir çok kez yatırımda kullanmaya; Vakıf amaç ve hizmet konularına aykırı olmamak koşulu ile yapılacak bağış ve vasiyet, satın alma ve diğer yollar ile mal ettiği taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa; menkul değerleri almaya, satmaya, gelirlerini harcamaya; Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kurulan ve Vakıflar hakkındaki Tüzüğe uygun olarak vakıf amaç ve konularına benzer faaliyet gösteren yerli ve yabancı Vakıflarla işbirliği yapmaya yabancı Vakıflardan yardım almaya, bu yardımı sağlamak için ilgili Vakıflarla anlaşmalar yapmaya; amaçlarına harcayacağı gelirlerini arttırmak için para yada malvarlığına giren değerlerle şirketlere ve yönetimlerine katılmaya; taşınmaz malların irtifak, intifa, sükna, üst, rehin, ipotek gibi mülkiyetin gayri aynı haklarını kabule, bu hakları kullanmaya, olan ya da olacak gelirleri ile kuracağı sözleşmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehini dahil her türlü güvenceleri vermeye, Vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye ve Vakfa gelir sağlamak amacı ile olağan işletme ilkelerine göre çalışacak iktisadi işletmeler, şirketler, ortaklıklar kurmaya, bunları doğrudan ya da denetimi altında bir işletmeciye işlettirmeye; Vakfın amaç ve hizmet konularından birinin ya da tümünün gerçekleştirilmesi için yararlı ve gerekli görülen bilcürnle girişim, tasarruf, mal edinme, inşaat ve benzeri sözleşmeleri yapmaya Türk Medeni Kanunu’nun 46. Maddesinde belirtildiği üzere izinli ve yetkilidir.
Vakıf bu yetkilerini ve gelirlerini 903 sayılı Kanunla yasaklanan yönlerde ve maksatlarda kullanamaz.
VAKFIN MAL VARLIĞI:
MADDE 5- 9.100.000.000. — T L. ( Yalnız Dokuz Milyar Yüz Milyon TL) değerinde , İZMİR ili , Merkez ilçe , Köprü Köyü Mevkiinde , 2750 Ada , 22 Parsel ‘ de kayıtlı 131 Sokak No: 6 KÖPRÜ DURAĞI/İZMİR Adresinde bulunan Gayrimenkül AYNİ SERMAYEDİR.
( Gayrimenkulün kıymeti İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi Yargıçlığı 1998/553 – 536 Dİ sayılı dosya ile tesbit edilmiştir.)
VAKFIN ORGANLARI:
MADDE 6- Vakfın organları şunlardır:
-
Kurucular Kurulu
-
Yönetim Kurulu
-
Denetim Kurulu
KURUCULAR KURULUNUN OLUŞUMU:
MADDE 7- Kurucular Kurulu, vakıf senedi altında imzası bulunan gerçek ve tüzel kişilerden oluşur. Vakfın tüzel kişilik kazanmasından sonra, vakıf amaçlarının gerçekleştirilmesinde yararı dokunacağı düşünülen gerçek ve tüzel kişiler, Yönetim Kurulunun teklifi ve Kurucular Kurulunun toplantıda hazır bulunan üyelerinin yarıdan bir fazlasının oyu ile kurucu üyeliğe kabul edilirler.
KURUCULAR KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ:
MADDE 8-
-
İki yıl süreyle görev yapmak üzere 9 Asil 9 Yedek Yönetim Kurulu üyeleriyle, Denetim Kurulu 3 asil ve 3 yedek üyelerini seçmek.
-
Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan faaliyet raporu, bilanço, gelir gider hesaplarını incelemek ve Yönetim Kurulunu ibra etmek.
-
Yönetim Kurulu tarafından Kurucular Kurulu üyelerine teklif edilenlerin kabul edilip edilemeyeceğine karar vermek.
-
Vakıf senedinde ihtiyaçlara göre gerekli değişiklikler yapmak.
-
Vakfın çalışmaları ile ilgili tavsiyelerde bulunmak.
-
Vakfın dağılmasına karar vermek.
-
Yönetim Kurulu üyelerinin tek tek veya topluca görevlerine son vermek.
KORUCULAR KURULUNUN TOPLANMASI:
MADDE 9- İki yılda bir Mart ayında toplanır, Yönetim Kurulu gerekli hallerde Kurucular Kurulunu olağan üstü toplantılara çağırabilir.
Kurucular Kurulu üyelerden en az yandan bir fazlasının katılmasıyla toplanır,
Bu sayı sağlanamazsa en az bir hafta içerisinde yapılacak toplantıda bu şart aranmaz.
YÖNETİM KURULUNUN GÖREVLERI:
MADDE 10- Vakıf Yönetim Kurulu bir icra organı olarak, doğrudan, Vakıf Genel Kumluna verilmiş görev ve yetkiler dışındaki her türlü işlem ve tasarrufları yaparak, yetkileri kullanır. Bu çerçevede:
-
Vakıf bütçesi, plasman planı ve çalışma dönemi hizmet programı ile bilanço, gelir-gider çizelgeleri ve çalışma raporunu hazırlayarak Genel Kurula sunar.
-
Vakfın amaçlarının gerçekleşmesi için her türlü tedbirleri ve kararları alır.
-
Gerektiğinde Vakıf resmi senedi değişiklik önerisi ve tasarısını hazırlar.
-
Vakıf şubeleri açılmasına veya açılmış olanların kapatılmasını karara bağlar.
-
İktisadi işletmeler, ortaklıklar ve şirketler kurulmasına ya da kurulu şirketlere iştirak edilmesine, bunlarla ilgili Yönetmelik veya Ana sözleşmelerin hazırlanarak yürürlüğe konulmasına karar verir.
-
Vakfın amaçlarının gerçekleştirilmesi için gerekli olan Yönetmelikleri hazırlar ve Genel Kurulun onayına sunar.
-
Bütçe sınırları içinde her türlü harcamaları yapar ve ödeme usulleri içinde harcama yapabilecek yetkilileri ve derecelerini tespit eder.
-
Yasal ve zorunlu defterlerin, belgelerin tutulmasını ve saklanmasını temin eder.
-
Vakfın mal varlığı içinde olup, hangi yoldan katılmış olursa olsun geliri giderini karşılamayan değerine uygun gelir getirmeyen, ekonomik değerini rantabilitesini kaybeden, amaçlarına uymama durumuna düşen menkul ve gayrimenkul mallar ile diğer kıymetlerin daha yararlı mal ve değerlerde değiştirilmesine, yeni menkul ve gayrimenkuller satın almasına, bunların kiraya verilmesi, işletilmesi ve elden çıkarılması, ipotek ettirilmesi gibi her türlü idari ve mali işlerin yürütülmesi konularında karar verir.
-
Vakıfta çalışacak sürekli ya da geçici görevlilerin atanmalarına, ücretlerinin, görev, yetki ve sorumluluklarının tespitine, işten çıkarılmalarına karar verir.
-
Vakfın temsili ile ilgili olarak yapılacak harcamaların konu, kapsam ve uygulama esaslarını belirler
Sosyal amaçlı yardım ve hizmetlerin uygulanması için ‘gerekli prensipleri saptar, vakıf gelirlerinin Resmi senet esasları çerçevesinde belirtilen kesimlere transferindeki usul ve esasları belirler ve yapılacak yardım miktarını tespit eder.
Her türlü bağışların kabul edilmesine karar verir.
-
Vakıf Genel Müdürünü atayarak, ücret, yetki ve sorumluluklarını belirler.
-
Vakıf Onur üyesi ve seçilmiş üye olarak kabul edilmesi düşünülenler hakkında Genel Kurula öneride bulunur.
-
Vakıf amaçları ve hizmetleri doğrultusunda gerçekleştirilecek faydalı ve lüzumlu görülen bilcümle teşebbüs, tasarruf, temellük ve sözleşmeli işlemleri icra eder, girişimde bulunur.
Bankalarda hesap açma ve kapamalarda, para çekmede görevlendirilecek iki kişinin tayinini sağlar.
MADDE 11- Vakıf Başkanı, Vakfın temsilcisi ve yetkili yöneticisi olup, Vakıf Resmi senedinin 10. Maddesinde belirtildiği gibi 2 yıl süreyle görev yapmak üzere Vakıf Yönetim Kurulu üyelerinin kendi aralarından seçimle belirlenir.
VAKIF BAŞKANININ GÖREV VE YETKİLERİ:
MADDE 12- Vakıf Başkanının görev ve yetkileri şunlardır:
-
Vakıf ve Yönetim Kurulunu temsil etmek,
-
Genel Kurul ve Yönetim Kumlu gündemini hazırlayıp, toplantıya çağırmak, çalışmalarını yönetmek ve alınan kararları uygulamak, Vakfın Yönetim ve hizmet çalışmalarını yönlendirmek, uygulamalarına etkinlik kazandırıcı tedbirleri almak,
-
Vakfın mal varlığını, amaç ve hizmet konularının saygınlığını gözetmek, harcama ve ödeneklerin ve Yasalara ve Vakıf Resmi Senedi hükümlerine uygunluğunu denetlemek.
VAKIF GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:
MADDE 13- Vakıf işlemlerinin yürütülmesi için Vakıf Başkanının teklifi ve Yönetim Kurulunun kararı ile Vakıf üyeleri arasından veya dışarıdan bir Vakıf Genel Müdürü tayin edilir.
Genel Müdür, Vakıf organına ait kararların uygulanmasını sağlar, İktisadi işletmelerin, şirketlerin tesislerin ve diğer birimlerin Vakfa ilişkin işlem ve işlevlerini yerine getirir, amaç ve hizmet konularının gerçekleşmesi için gereken işleri yürütür, idari birimlerde görev yapan personelin sevk ve idaresini temin eder, Vakıf bütçesinin hizmet programının öngördüğü esaslar çerçevesinde uygulanmasından, işlemlerinin yürütülmesinden Vakıf Saymanı ile birlikte müştereken sorumlu olup, Vakıf işleyişi ile ilgili olarak Yönetim Kurulunca kendisine tanınan her türlü yetkileri kullanır. Vakıfta görev yapacak Genel Müdür Yönetim Kurulu üyelerinin arasından seçildiği taktirde bu kişinin Yönetim Kumlu üyeliği düşer. Dışarıdan yada üyeler arasından atanan Genel Müdür ise, Yönetim Kumlu toplantılarına katılır, ancak oy kullanamaz.
YÜRÜTME BİRİMİ:
MADDE 14- Vakıf yürütme birimi, Vakıf Başkanı ile Vakıf Genel Müdürünün gözetim denetiminde Vakıf organlarının kararlarını uygulamak, amaç ve hizmet konularının gerçekleşmesini gerektiren işlemleri yapmak, Vakıf Genel Müdürlüğünce yürürlüğe konulan talimatnamelere uymakla görevlidir. Vakıf yürütme biriminde; ihtisas ve görev alanlarına göre yetkili Müdürler, yöneticiler, danışmanlar ve konumuna göre yeterli personel görevlendirilir. Gerektiğinde, bazı konularda hizmet satın alınması yöntemine de başvurulur.
DENETLEME KURULU:
MADDE 15- Denetleme Kurulu, Genel Kurul üyeleri arasından ve Genel Kurulca seçilen (3) asil ve (3) yedek üyeden oluşur. Kurul, üyelerin arasından birisini başkan seçer. Denetleme Kurulunun görev süresi 2 yıldır. Asil üyelikten boşalma olduğu takdirde, yerine oy alma sırasına göre seçilen yedek üye çağrılır. Yedek üye yerine geldiği üyenin süresini tamamlar.
DENETLEME KURULUNUN GÖREVLERİ:
MADDE 16- Denetleme Kurulu, Vakfın her türlü çalışmalarını ve hesaplarını denetler. Mali konularla ilgili defter, belge ve kayıtları inceler. Gerek gördüğü hallerde olağanüstü denetlemelerde bulunabilir. Hesap dönemi itibariyle hazırlayacağı raporu, Genel Kurul toplantısından en geç 10 gün önce Genel Kurul üyelerine sunulmak üzere Yönetim Kuruluna teslim eder.
Genel Kurulu ve Yönetim Kurulunu lüzum görmesi durumunda olağanüstü toplantıya çağırabilir.
VAKFIN TEMSİLİ:
MADDE 17: Vakfı, gerek idari gerekse hukuki alanda resmi mercilere ve üçüncü şahıslara karşı Genel Kurul ve Yönetim Kurulu kararları doğrultusunda Vakıf Başkanı temsil eder. Başkanın herhangi bir sebeple görevde bulunmaması halinde Başkan Yardımcısı bu görevi yerine getirir.
Vakfı temsil ve ilzam edeceklere ilişkin müştereken imza yetkileri ise Yönetim Kurulunca belirlenir ve bu konulardaki sirküler notere onaylatılır.
ÇALIŞMA DÖNEMİ VE BÜTÇE:
MADDE 18- Vakfın çalışma dönemi 1 Ocakta başlar ve 31 Aralık’ta sona erer. Vakfın yıllık bütçesi, bütçe yönetmeliği ile gelir-gider ve kadro çizelgelerinden oluşur. Yıllık bütçe yönetmeliğinde, öngörülen gelirler ile ayrılan gider ödenekleri, harcama yetkileri ve yetkilileri, gelirlerin alınma biçimleri, gider ve harcamaya ilişkin belgeler, kasada kalacak para tutarı, bölüm ve maddelerde yapılacak aktarma yetkileri gibi konular yer alır.
VAKFIN GELİRLERİ:
MADDE 19- Vakfın gelirleri şunlardır:
-
Her türlü kişi ve kuruluşlarca vakfa yapılacak şartlı ve şartsız bağışlar ile ölüme bağlı kazandırmalar,
-
Vakfın işletmelerinden elde edilecek gelirler,
-
Vakfın iştiraklerinden elde edilecek gelirler,
-
Vakfın sahip olduğu taşınır ve taşınmaz mal ve hakların kiralanmasından ve satışından elde edilecek gelirler,
-
Mevduat, tahvil, bono ve bunun gibi değerlerin faizleri,
-
Panel, kermes, balo, gezi, festival, fuar, panayır, sergi gibi sosyal etkinliklerden elde edilecek gelirler,
-
Kitap, dergi, gazete, takvim, ajanda vb. yayınlardan elde edilecek gelirler.
-
Genel, özel ve katma idareler bütçelerinden yapılan yardımlar,
-
Vakfın amacına ters düşmeyen ve yönetim kurulunun kabulünde sakınca görmediği diğer gelirler,
MALI UYGULAMALAR :
MADDE 20- Vakfın mali uygulamaları ile ilgili ilkeler aşağıda gösterilmiştir:
-
Vakıf yönetimi, çalışma dönemi içinde elde ettiği brüt gelirlerin %20’sini yönetim ve yönetimi sür-dürme giderleri ile yedek akçe ayrımı ve Vakıf malvarlığını arttıracak yatırmalara harcamaya yetkili olup, kalan %80’i ise Vakıf amaç ve hizmet konularına özgülemeye zorunludur.
-
Yönetim ve Yönetimi sürdürme giderleri ile yedek akçe ve Vakıf malvarlığını arttıracak yatırmalar için ayrılmış ödeneklerin tümü yada bir bölümü Vakfın amaç ve hizmet konularına yönelik hizmetlere özgülenebilir.
-
Vakfın amaç ve hizmet konularına özgülediği ödenekleri çalışma dönemi içinde harcaması zorunludur. Ancak bu ödeneklerin tümü yada bir bölümü belli projelerin gerçekleştirilmesi için belirli bir süre ile bir fonda tutulabilir.
-
Vakfın amaç ve hizmet konularına özgülenen ödenekler, hiç bir biçimde başka bir amaç ve hizmet konusu için kullanılamaz. Yönetim ve yönetimi sürdürme giderlerine ayrılan ödenekler, yedek akçe yada Vakfın malvarlığını arttıracak yatırımlar için kullanılabilir.
-
Vakfın amaç ve hizmet konularına yönelik hizmet tesislerinden en az %10 kapasite, yoksul ve yetenekli kimselere ayrılır.
-
Vakıf bilanço esaslarına göre gerekli defterleri tutar ve yıllık bütçeleri ile değişiklikleri Genel Kurul onaya sunar.
-
Vakfın gelir kaynaklarının elverişliliği oranında amaç ve hizmet konulan sıraya konularak uygulama yapılır.
YEDEK AKÇE :
MADDE 21- Vakfın çalışma dönemi bütçesi sonunda elde edilen gelirlerinden yönetim ve yönetimi sürdürme giderleri düşüldükten sonra kalan tutarın %5’i oranında yedek akçe ayrılır.
Vakfın yıllık gelirleri, yönetim giderleri ile Vakfa bağlı iktisadi işletmelerin zararlarını karşılamayacak durumda olursa Yönetim Kurulu kararı ile gerekli harcama yedek akçe hesabından karşılanır.
Yedek akçe karşılıkları hesaben değil aktifte en iyi biçimde nemalanacak menkul değerlerle tutulur. Vakfın kuruluşundan başlamak üzere 10.cu yılda Yönetim Kurulu ilk toplantısında oluşan yedek akçenin yeterli olup olmadığı görüşülür. Yedek akçe yeterli görülürse yedek ayrılması durdurulur. Yeterli olmadığı kanısına vardırsa ayni biçimde yedek akçe ayrılmasına devam edilir ve izleyen her 5 yılda bu konu Yönetim Kurulu toplantısında görüşülür.
GÖREV ÖDENEĞİ :
MADDE 22- Çalışma dönemi bütçesi giderler çizelgesinde öngörülmek kaydıyla Vakıf Başkanı, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine Genel Kurulca tespit edilecek miktarda görev ödeneği verebilir.
Ayrıca, görevle ilgili olmak şartıyla başka bir yere gönderilenlerin yolculuk, toplantı, seminer ve kurslara katılma giderleri Yönetim Kurulu kararı ile Vakıf Kurulu kararı ile Vakıf bütçesinden karşılanır.
MADDE 23- Vakfın devamında yarar olmayacağı anlaşılır yada Vakfın amaç ve hizmet konularının gerçekleşmesinin olanaksız duruma geldiği kanısına varılırsa Genel Kurul üye sayısının üçte iki çoğunluğu ile Vakfın dağılmasına karar verebilir.
Yönetim Kurulu yetkili Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak dağılmanın tescilini ister ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün görüşü de alınmak suretiyle dağılma işlemleri başlar.
Vakfın dağıtılıp tüzel kişiliğinin sona ermesinden sonra hazırlanan dağılma bilançosu gereğince çıkacak mal varlığı, kurulmuş tesislerin konulmuş ad ve konumlarının aynen korunması ve devam ettirilmesi koşulları ile Genel Kurulun uygun gördüğü benzer amaçlı bir kuruluşa devredilir.
RESMİ SENET DEĞİŞİKLİĞİ :
MADDDE 24- Vakıf Resmi, senedinde belirtilen amaç ve hizmet konularının nitelik ve kapsamlarının değişmesi durumunda yada Vakıf mal varlığının korunması veya amaç ve hizmet konularının sürdürülmesi için Vakıf yönetim biçiminin değiştirilmesine kesin gereksinim duyulduğunda Genel Kurulun 2/3 oy çoğunluğu oy çokluğu ile alınacak kararın, Vakıflar Genel Müdürlüğünün görüşü ve yetkili Asliye Hukuk Mahkemesinin onayı ile Vakıf resmi senedinde değişiklik yapılabilir.
HÜKÜM EKSİKLİĞİ :
MADDE 25- Vakıf Resmi senedinde hüküm bulunmayan durumlarda Türk Medeni Kanunu ile Vakıflar hakkında Tüzük hükümleri uygulanır.
YÜRÜRLÜK :
MADDE 26- Vakıf Resmi Senedi usulen tescil ve ilan olunduktan sonra yürürlüğe girer.
KURUCU ÜYELER :
MADDE 27- Vakfı oluşturan Gerçek Kurucu üyelerin adları, soyadları, adresleri ve uyrukları beyanda verilmiştir.
GEÇİCİ MADDELER :
GEÇİCİ MADDE 1-
Aşağıda isimleri bulunan kişilerden oluşmuştur.
ADI SOYADI |
UYRUĞU |
ADRES |
1.HÜSEYİN NAZIM GÜRSOY |
T.C. |
M. PAŞA CAD. İZMİR |
2.ABDULLAH AKPINAR |
T.C. |
1449 SOK. NO:43/3 ALSANCAK/İZMİR |
3.ÇETİN ÇİĞDEM |
T.C. |
M. KEMAL CAD. NO:157/7 İZMİR |
4.NECATİ YILANLIKAYA |
T.C. |
3932 SOKAK NO:26 İZMİR |
5.MEHMET ŞEFİK GÜNGÖR |
T.C. |
AHMET TANER KIŞLALI CD. NO:1/1 NARLIDERE/İZMİR |
6.MİKDAT DABAK |
T.C. |
110 SOKAK NO:4 D:1 İZMİR |
7.METİN CEYLAN |
T.C. |
1783 SOKAK NO:14/6 İZMİR |
8.BEDİR YERLİKAYA |
T.C. |
215 SOK. NO:31 İZMİR |
9.TACETTİN ÇULHA |
T.C. |
6440/3 SOKAK NO:26 İZMİR |
10.MUSTAFA CİNKILIÇ |
T.C. |
52/54 SOK. NO:1 1/3 ESENYALI/İZMİR |
11.RUHİ BOSTANCIOĞLU |
T.C. |
2040/2 SOK. İZMİR |
12.BURHAN ILDIR |
T.C. |
215 SOK. NO:7 İZMİR |
13.NECATİ ŞAHİN |
T.C. |
1914 SOK. İZMİR |
14.ÖMER KEMERKAYA |
T.C. |
H. RIFATPAŞA CAD. İZMİR |
15.İHSAN SÖZÜBEK |
T.C. |
529/1 SOKAK NO:26 İZMİR |
16.MUZAFFER TAGIZADE |
T.C. |
334 SOKAK NO:5/3 ŞİRİNYER/İZMİR |
17.MEHMET EMİN KELEŞ |
T.C. |
CİHANGİR SK. NO:9 D:2 BALÇOVA/İZMİR |
18.BAYRAM KAMAN |
T.C. |
NARLIK MH. NO:18 İZMİR |
19.EMİN KARAÇUHA |
T.C. |
KARAYOLLARI LOJ. B BLOK NO:23 İZMİR |
20.CEBRAİL ÖZLER |
T.C. |
CENGİZ TOPE CD. 44/3 ATAKENT/İZMİR |
21.SADIK ÖZDEMİR |
T.C. |
301 SK NO:31/2 ŞİRİNYER/İZMİR |
22.İSMAİL YILDIRIM |
T.C. |
HUZUR MH. MALAZGİRT SK NO:38/2 İZMİR |
23.AYHAN ÖNER |
T.C. |
240 SK. NO:19/22 BORNOVA/İZMİR |
24.NEBAHAT ATASEVER |
T.C. |
6345 SK. NO:37/14 BOSTANLI/İZMİR |
25.EROL KARA |
T.C. |
519 SK. NO:10 ŞİRİNYER/İZMİR |
26.AYLA GÜLER |
T.C. |
HUZUR MH. İS. LOJ. NARLIDERE/İZMİR |
27.HÜROL OKUTAN |
T.C. |
255 SK. NO:20 K:2 D:5 HATAY/İZMİR |
28.HİKMET TEKCAN |
T.C. |
DEMİRCİEFE SK. NO:120 İZMİR |
29.MUHARREM DERBENTOĞULLARI |
T.C. |
1771 SK. NO:17/4 BOSTANLI/İZMİR |
30.GÜNER CANATAR |
T.C. |
1759 SK. NO:43/3 KARŞIYAKA/İZMİR |
31.MUZAFFER TANINMIŞ |
T.C. |
Y. KALE MH. KANTARCI SK. NO: 3/12 İZMİR |
32.AVNİ HAN |
T.C. |
İNÖNÜ CD. 671/2 İZMİR |
33.FİLİZ KİRAZ |
T.C. |
YALI CD. NO:62/17 KARŞIYAKA/İZMİR |
34.GARİP KİRAZ |
T.C. |
YALI CD. NO:62/17 KARŞIYAKA/İZMİR |
35.MEHMET SABİT ÖZCAN |
T.C. |
411 SK. NO:1 KONAK/İZMİR |
36.AHMET TECER |
T.C. |
2041 SK. NO:51/57 ATAKENT/İZMİR |
37.OĞUZ BARAN |
T.C. |
1832 SK. NO:21/5 İZMİR |
38.YILMAZ UYUMAZ |
T.C. |
309 SK. İZMİR |
39.FAZLI KAŞIKÇI |
T.C. |
490 SK. NO:21/7 İZMİR |
40.HÜSEYİN BAKŞI |
T.C. |
340 SK. NO:16/2 ŞİRİNYER/İZMİR |
41.İLHAN YAPICI |
T.C. |
273 SK. NO:4/19 BORNOVA/İZMİR |
42.VEHBİ ERDİL |
T.C. |
2013/1 SK. NO:3 D:10 İZMİR |
43.MEHMET YILDIRIM |
T.C. |
2038/4 SK. NO:4 ATAKENT/İZMİR |
44.RAHMİ TAŞTAN |
T.C. |
153 SK. NO:14/4 BORNOVA/İZMİR |
45.ORHAN YILDIRIM |
T.C. |
CUM. BLV. NO:272/3 ALSANCAK/İZMİR |
Geçici Yönetim Kurulu vakfın tescil tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde Kurucular Kurulunu toplantıya çağırmakla yükümlü olup; bu süre içerisinde belirtilen görev ve yetkilerine haizdir.
GEÇİCİ MADDE 2-
Bu vakfın tescili için her çeşit işlemleri yapmak üzere geçici başkan olarak seçilen MUSTAFA CİNKILIÇ yetkili kılınmıştır.
Dediler ve sözlerini bitirdiler. Bunun üzerine hazırlanan İşbu Vakıf senedi altı ilgililer ve tarafımdan imzalandı Noter Resmi mühürüm ile mühürlendi. Bindokuzyüzdoksansekiz senesinin Temmuz ayının Onbeşinci Günü. 15.07.1998
İLGİLİLER :
MUSTAFA CİNKILIÇ
Kendi Adına Asaleten, HÜSEYİN NAZIM GÜRSOY, ABDULLAH AKPINAR, ÇETİN ÇİĞDEM, NECATİ YILANLIKAYA, MEHMET ŞEFİK GÜNGÖR, MİKDAT DABAK, METİN CEYLAN, BEDİR YERLİKAYA, TACETTİN ÇULHA, BURHAN ILDIR, NECATİ ŞAHİN, ÖMER KEMERKAYA, İHSAN SÖZÜBEK, MUZAFFER TAGIZADE, MEHMET EMİN KELEŞ, BAYRAM KAMAN, EMİN KARAÇUHA, CEBRAİL ÖZLER, SADIK ÖZDEMİR, İSMAİL YILDIRIM, AYHAN ÖNER, NEBAHAT ATASEVER, EROL KAYA, AYLA GÜLER, HÜROL OKUTAN,
HİKMET TEKCAN, MUHARREM DERBENTOĞULLARI, GÜNER CANATAR, MUZAFFER TANINMIŞ, AVNİ HAN, FİLİZ KİRAZ, GARİP KİRAZ, MEHMET SABİT ÖZCAN, AHMET TECER, OĞUZ BARAN, YILMAZ UYUMAZ, FAZLI KAŞIKÇI, HÜSEYİN BAKŞİ, İLHAN YAPICI, VEHBİ ERDİL, MEHMET YILDIRIM, RAHMİ TAŞTAN, ORHAN YILDIRIM adlarına vekaleten RUHİ BOSTANCIOĞLU.
MÜSTENİT
-
İZMİR 26. Noterliğinden tasdikli 10.07.1998 tarih ve 26178 yevmiye numaralı vekaletname ile HİKMET TEKCAN, AYHAN ÖNER, HÜROL OKUTAN, AYLA GÜLER, EROL KARA, NEBAHAT ATASEVER adlarına vekaleten RUHİ BOSTANCIOĞLU’nun işbu vakıf senedini imzalamaya yetkili olduğu,
-
İZMİR 26. Noterliğinden tasdikli 10.07.1998 tarih v e 26179 yevmiye numaralı vekaletname ile GARİP KİRAZ, FİLİZ KİRAZ, AVNİ HAN, MUZAFFER TANINMIŞ, GÜNER CANATAR, MUHARREM DERBENTOĞULLARI adına vekaleten RUHİ BOSTANCIOĞLU’nun işbu vakıf senedini imzalamaya yetkili olduğu,
-
İZMİR 26. Noterliğinden tasdikli 10.07.1998 tarih v e 26180 yevmiye numaralı vekaletname ile HÜSEYİN BAKŞİ, FAZLI KAŞIKÇI, MEHMET SABİT ÖZCAN, YILMAZ UYUMAZ, OĞUZ BARAN, AHMET TECER adlarına vekaleten RUHİ BOSTANCIOĞLU’nun işbu vakıf senedini imzalamaya yetkili olduğu,
-
İZMİR 26. Noterliğinden tasdikli 10.07.1998 tarih v e 26181 yevmiye numaralı vekaletname ile MİKDAT DABAK, HÜSEYİN NAZIM GÜRSOY, ABDULLAH AKPINAR, MEHMET ŞEFİK GÜNGÖR, NECATİ YILANLIKAYA, ÇETİN ÇİĞDEM adına vekaleten RUHİ BOSTANCIOĞLU’nun işbu vakıf senedini imzalamaya yetkili olduğu,
-
İZMİR 26. Noterliğinden tasdikli 10.07.1998 tarih v e 26182 yevmiye numaralı vekaletname ile BURHAN ILDIR, NECATİ ŞAHİN, ÖMER KEMERKAYA, MUZAFFER TAGIZADE, İHSAN SÖZÜBEK, MEHMET EMİN KELEŞ adlarına vekaleten RUHİ BOSTANCIOĞLU’nun işbu vakıf senedini imzalamaya yetkili olduğu,
-
İZMİR 26. Noterliğinden tasdikli 10.07.1998 tarih v e 26183 yevmiye numaralı vekaletname ile TACETTİN ÇULHA, BEDİR YERLİKAYA, METİN CEYLAN adlarına vekaleten RUHİ BOSTANCIOĞLU’nun işbu vakıf senedini imzalamaya yetkili olduğu,
-
İZMİR 26. Noterliğinden tasdikli 10.07.1998 tarih v e 26184 yevmiye numaralı vekaletname ile VEHBİ ERDİL, MEHMET YILDIRIM, ORHAN YILDIRIM, RAHMİ TAŞTAN, İLHAN YAPICI nın işbu vakıf senedini imzalamaya yetkili olduğu,
-
İZMİR 26. Noterliğinden tasdikli 10.07.1998 tarih v e 26185 yevmiye numaralı vekaletname ile EMİN KARAÇUHA, CEBRAİL ÖZLER, İSMAİL YILDIRIM, SADIK ÖZDEMİR, BAYRAM KAMAN adlarına vekaleten RUHİ BOSTANCIOĞLU’nun işbu vakıf senedini imzalamaya yetkili olduğu GÖRÜLDÜ.
İşbu müstenit N.K. 79. maddesine istinaden çıkarılmıştır.